Over onze vereniging

Algemene informatie

De buurt van onze wijkvereniging omvat een totaal van circa 155 huishoudens waarvan er ongeveer 102 lid zijn van wijkvereniging De Spie. Onze wijkvereniging is opgericht op 4 februari 1965, in 2019 vierden we dan ook ons 55-jarig bestaan met een groots feest!

De wijkvereniging is oorspronkelijk ontstaan uit het Carnavalsgebeuren in Hoeven. De grootste activiteit is dan ook het maken van een praalwagen en het samenstellen van een groep of kleine wagen samen met de kinderen uit de wijk. Tevens wordt er ieder jaar een carnavalsbal voor de kinderen en één voor de groteren onder ons georganiseerd.

Buiten de Carnaval worden ook diverse andere activiteiten georganiseerd zoals: Sinterklaas- en Paasmiddag voor de kinderen, een Fietstocht met barbecue voor jong en oud, een trip in het duister, een uitstapje met de wijk, deelnemen aan een zeskamp en volley- of voetbal toernooi. Kortom:

‘n wijkvereniging die leeft!

Ligging

De buurt is vanuit het centrum van Hoeven gezien; vanaf kruispunt Achter ‘t Hof – Julianastraat tot de Oude Antwerpse Postbaan, vanaf de Oude Antwerpse Postbaan nr. 27 en 42 tot het Bosbad, dan de gehele Haspel, Slikstraat en Mommersstraat, verder de Kapelstraat tot de T-kruising van de Jan Teunisstraat.

Bestuur

Secretariaat Adrie de Rooij
adres: Kapelstraat 20 4741 SB Hoeven
tel: 0165 504 801

Plv Voorzitter Jack Santbergen
tel: 06 2294 0082

Coördinator bouwclub Carlo van Rijen
tel: 06 1276 6723