Soms zit het tegen!

Al sinds 1965 neemt onze vereniging deel aan de optocht. Op een enkele deelname na was dit altijd met een A-wagen. Dit jaar is dus ons 50-jarig jubileum. We hadden dan ook veel zin en animo om ook dit jaar weer met een A-wagen aan de optocht deel te nemen.

Maar hoe anders kan een bouwjaar verlopen. Door allerlei omstandigheden wil het niet vlotten met de bouw van wagen. Op dit moment is er onvoldoende gemaakt, waardoor het niet reëel is dat de wagen gereed zal komen. Omdat we deelname aan de optocht voor ons het belangrijkste is, is zelfs deelname met een halve wagen voorstelbaar. Maar ook dat is niet haalbaar.
We hebben dan ook met pijn in het hart moeten besluiten om dit jaar niet met een A-wagen aan de optocht deel te nemen. Deze beslissing gaat al onze bouwers aan het hart, maar het is gewoon niet mogelijk dit jaar.

We danken iedereen die de laatste weken zich heeft ingezet om het toch mogelijk te maken. Daarnaast wensen we alle deelnemers aan de optocht heel veel succes en vooral plezier toe.

BC De Spie

 

Artikel BN De Stem 17-01-2015 door Fons Pijnen:

HOEVEN – Vorig jaar werden ze nog tweede in de grote optocht van Hoeven. Vele jaren prijkten ze boven aan de lijst. Dinsdag 17 februari is er echter geen imposante A-wagen van bouwclub De Spie in de jubileumstoet van Peejenland, dat 55 jaar carnaval viert.

Ontwerper Ruud Hoogers: “Alle omstandigheden zitten dit jaar tegen. Jaren lukte alles, maar nu halen we het niet. Van wat er nu klaar is, kunnen we echt geen noemenswaardige wagen maken.”

Het kan dit jaar niet. En dat doet pijn. Ze waren zo graag de strijd weer aangegaan met de andere ‘groten’ als de Flierefluiters en Ambiance. “Het geeft aan hoe kwetsbaar wij als bouwers zijn. Het moet allemaal meezitten.”

You May Also Like